Upravitelj zgrada

GRAFICOM doo Maglaj je certificirani upravitelj stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na općini Maglaj.

Nakon potpisivanja Ugovora svaki etažni vlasnik stana odnosno poslovnog prostora dobija mjesečni račun u zavisnosti od površine, na osnovu koga vrši uplatu ili u našim prostorijama na Tržnom centru (bez provizije) ili u bilo kojoj banci (uz odgovarajuću proviziju prema pravilima banke).

Pozivamo sve predstavnike kućnih savjeta zgrada da nas kontaktiraju u našim prostorijama na Tržnom centru (prostor kablovske televizije) , te sklope sa nama Ugovor o održavanju i upravljanju zgradom. Od tog trenutka sve poslove na održavanju zgrade: popravke i održavanju elektro instalacija, vodovodnih instalacija, čišćenje i krečenje zajedničkih prostorija, održavane stubišne rasvjete, ugradnje interfona, videonadzora i alarma, zamjenu stolarije i bravarije, popravku i

zamjenu krovne konstrukcije zgrade, postavljanje fasada, vođenje finansija zgrade uključujući i naplatu potraživanja od neredovnih platiša, te sve ostale poslove regulisane zakonom preuzima naše preduzeće.
Da bi zgrada sklopila Ugovor sa nama potrebna je saglasnot 51% etažnih vlasnika, dok ostalih 49% mora da poštuje volju vlasnika većine. Ukoliko se u zgradi nalaze i poslovni prostori, vlasnici istih takođe dobijaju račune na osnovu kojih uplaćuju sredstva u zajednički fond zgrade. Naplata potraživanja od njih postaje naša briga, i postoje zakonske procedure koje garantuju naplatu.

Prema Zakonu vlasnici stanova plaćaju 0,22.- KM/m2 stana, a vlasnici poslovnih prostora 0,33.- KM/m2 prostora. Ova sredstva se akumuliraju u fond zgrade, to su sredstva zgrade a ne upravitelja i u svakom trenutku zgrada zna sa kolikim iznosom raspolaže. Od tih sredstava se vrše popravke i intervencije na zgradi, plaća čišćenje stubišta, hitne popravke te svi ostali troškovi koje zgrada pravi.

Sve informacije možete dobiti u našoj kancelariji na Tržnom centru – prostor kablovske televizije ili na brojeve telefona: 032 961 000; od 08,00 – 16,00 sati

Podignimo zajedno kvalitet stanovanja u našem gradu.

Prodaja
stanova

Preduzeće GRAFICOM doo vrši prodaju stanova u novoj zgradi u strogom centru grada (plato zelene pijace) po sistemu ključ u ruke. Zgrada ima ukupno 12 stanova, ima će vlastitu kotlovnicu, podno grijanje, balkon, parkete od hrasta, video nadzor, optički kabl u svakom stanu, priključak na kablovsku televiziju, optički internet i fiksnu telefoniju. Stanovi su površine 50,97 m2, 56,59 m2, 66,25 m2 i 74,09 m2.
Zgrada ima fasadu od stiropor izolacije debljine 10 cm.


Svaki stan ima vlastiti vodomjer, te kalorimetar za mjerenje utroška toplotne energije.
Priključak na elektro mrežu 4,2kW je uračunat u cijenu stana.
Sve informacije možete dobiti u našoj kancelariji na Tržnom centru – prostor kablovske televizije ili na brojeve telefona: 032 961 000 od 08,00 – 16,00 sati, te na mob: 063 028 718.

Servis za čišćenje

Naše preduzeće nudi čišćenje poslovnih prostora, kancelarija i zajedničkih prostorija.